Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیئت مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس گفت: در حال حاضر شاهد یک ناهنجاری‌های اقتصادی هستیم که دود آن بیشتر در چشم کارگران می‌رود. ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در گفت‌وگوی تفصیلی با مهرزاد مویدی، رئیس هیئت مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس و عضو هیئت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور به مشکلات جامعه کارگری در شرایط کنونی پرداختیم که در ادامه خواهد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تسنیم: مشکلات جامعه کارگری از کجا ناشی می‌شود؟

مشکلات جامعه کارگری به مشکلات اقتصادی جامعه بر‌می‌گردد زیرا همیشه تاثیر این مشکلات در زندگی کارگرها بیشتر است. حتی مشکلات خارجی هم روی جامعه کارگری تاثیرگذار است نمونه آن تصمیماتی که جدیدا رئیس جمهور آمریکا گرفته است و واقعیت‌اش ما در روابط خارجی با یک فرد دیوانه و یک گرگ‌صفت روبه‌رو هستیم.

اگر بررسی اجمالی روی کارخانجات استان و سطح کشور داشته باشیم متوجه می‌شویم که تعدادی از کارخانه‌ها تحت‌تاثیر تصمیمات رئیس‌جمهور آمریکا قرار گرفته و متاسفانه کار سرمایه‌گذاران و کارفرمایان دچار مشکل شده‌ زیرا برخی کارخانجات ما مواد اولیه را باید از خارج تامین می‌کردند و الان برای تامین این مواد دچار مشکل شدند که قطعا اولین مشکل و اولین اتفاق بدی که در حال رخ دادن است در زندگی کارگران می‌افتد.

چرا می‌گوییم اولین مشکل در زندگی کارگران نمود پیدا می‌کند زیرا وقتی تولیدی نباشد فروشی نیست و وقتی فروشی نباشد کارگران هم قطعا حقوقی نمی‌گیرند و گاها خود کارفرماها نیز از ادامه کار دلسر می‌شوند و کارخانه را تعطیل می‌کنند یا برای مدیریت هزینه‌ها مجبور به تعدیل نیرو می‌شوند.

تسنیم: به نظر شما تحریم‌ها چقدر در اقتصاد ما تاثیرگذار بوده است؟

ما نمی‌توانیم قبول کنیم که تحریم‌ها 100 درصد روی اقتصاد ما اثر گذاشته است. من اعتقاد دارم اگر تاثیری هم داشته شاید 30 تا 40 درصد اقتصاد ما رو تحت تاثیر قرار داده است.

تسنیم: پس به اعتقاد شما عوامل داخلی در مشکلات اقتصادی تاثیرگذارتر بوده‌اند؟

متاسفانه عوامل درونی ما به بحث مشکلات اقتصادی کم کمک نکردند چرا که در فضاسازی‌هایی که الان است هر کسی برای خودش تصمیم می‌گیرد، مردم برای خودشان قیمت مشخص می‌کنند، مدیر کارخانه و سرمایه‌گذار برای خودش تصمیمی می‌گیرد در واقع ما شاهد یک ناهنجاری‌های اقتصادی هستیم که دود آن بیشتر در چشم کارگران می‌رود و رفع این ناهنجاری وظیفه ما به عنوان نماینده کارگران، وظیفه دولتمردان و آحاد جامعه است.

تسنیم: کارگران و تشکل‌های کارگری که نهاد تصمیم‌گیرنده نیستند پس چه نقشی می‌توانند در رفع این ناهنجاری اقتصادی داشته باشند؟

اینکه می‌گویم وظیفه ما به عنوان نماینده جامعه کارگری است به خاطر این است که من اعتقاد دارم در این شرایط کنونی تلاش کنیم بهره‌وری بیشتری داشته باشیم و برای کار باید تلاش کنیم. باید بپذیریم که همه ما مهمان سفره‌های خودمان هستیم هر چه بیشتر کار کنیم درآمد بیشتری خواهیم داشت و هر چه بیشتر درآمد داشته باشیم زندگی بهتری خواهیم داشت و علی‌رغم این همه تحریم‌ها و مسائل و مشکلاتی که است اما یک قسمت به خود ما و کارگرها بر‌می‌گردد بنابراین دیدگاه کارگران باید به سمت افزایش بهره‌وری سوق داده شود.

تسنیم: حمایت از کارفرمایان و سرمایه‌گذاران نقش مستقیمی در حمایت از تولید و بالطبع حمایت از کارگران دارد به نظر شما حمایت از آن‌ها به خوبی صورت گرفته است؟

باید قبول کنیم که کارفرمایان و سرمایه‌گذران ما احتیاج به حمایت دارند اما آن انتظاری که از دولت برای حمایت از کارفرمایان و سرمایه‌گذاران داشتیم برآورده نشده و واقعا مورد حمایت قرار نگرفته‌اند. در بحث مجلس نیز در این زمینه گله‌مند هستیم. من اعتقاد دارم که نمایندگان مجلس به وظیفه خودشان که قانون‌گذاری و حمایت از کارگر و کارفرما بوده درست عمل نکرده‌اند کما اینکه اگر این کار رو کرده بودند بسیاری از مشکلات حل می‌شد.

متاسفانه به جای رفتن به سمت کمک به اقتصاد و شرایط فعلی جامعه بیشتر مباحث سیاسی دنبال می‌شود که نمی‌تواند خیلی کارآیی داشته باشد. چه خوب است که واقعا نمایندگان مجلس احساس کنند از نظر شرعی و قانونی نماینده این ملت هستند و باید روی آن چیزی کار کنند که ملت از آن‌ها می‌خواهد.

متاسفانه من فکر می‌کنم این دوره، دوره خوبی برای مجلس نبود و اگر قرار است به آنها نمره دهیم جز شاگردان ضعیف هستند. بالطبع دولت هم در این شرایط که یک سری افراد در کنارش هستند و یک سری افراد روبه‌رویش هستند نمی‌تواند موفق باشد.

البته به عنوان نماینده جامعه کارگری نمی‌خواهم از فعالیت این دولت دفاع کنم. ما جامعه کارگری در هر دولتی متوجه شدیم که ضرر و زیانی به ما وارد شد انتظار داشتیم که در این دولت جامعه کارگری به حداقل‌ها برسد اما در این دولت انتقال بخش درمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت اوج بی‌اعدالتی در حق جامعه کارگری بود. این ظلم بزرگ و آشکاری بود که در این دولت به کارگران وارد شد و هیچ موقع هم بخشودنی نخواهد بود چون حق‌الناس است و انتظار داریم که این قانون هر چه سریع‌تر برداشته شود و بحث درمان تامین اجتماعی به روال قبل مدیریت شود.

تسنیم: به چه دلیل انتقال بخش درمان تامین اجتماعی به وزات بهداشت به تعبیر شما "اوج بی‌عدالتی" در حق کارگران است؟

خود فلسفه تامین اجتماعی حق‌الناس است یعنی تامین اجتماعی یک سازمان بین‌المللی است و دولت کارفرمای ما نیست. در واقع تامین اجتماعی زیر نظر دولت نیست که قرار باشد دولت برای آن تصمیم بگیرد.

طی چند سال گذشته یک برنامه برای مدیریت بخش درمان تامین اجتماعی از طرف وزیر بهداشت به دولت ارائه شد و دولت این برنامه را به مجلس ارائه کرد که نمایندگان مجلس علی‌رغم اینکه قول دادند و ما نیز اعلام کردیم که این حق‌الناس است و قابل بخشش و انتقال به غیر نیست، متاسفانه به خاطر بحث‌های سیاسی و منافع شخصی با این طرح موافقت کردند و بخش درمان تامین اجتماعی را به وزارت بهداشت انتقال دادند که این موضوع ظلم آشکار به جامعه کارگری بود.

ادامه چنین روندی دلسردی جامعه کارگری را نسبت به دولت و مجلس‌نشینان همراه خواهد داشت. چون این یک مسئله حیاتی برای جامعه کارگری است قطعا ما از خواسته‌ خود که بازگردان بخش درمان تامین اجتماعی به روال قبل است کوتاه نخواهیم آمد.

تسنیم: طبق آماری که در فصل بهار منتشر شده نرخ بیکاری فارس روند کاهشی داشته و به 9.9 درصد رسیده، شما به عنوان نماینده جامعه کارگری که مدام با مشکلات این قشر به ویژه در زمینه نبود امنیت شغلی روبه‌رو هستید تحلیلتان از این آمار چیست؟

آماری که در حال حاضر از تعداد بیکاران فارس ارائه می‌کنند بیش از 11 هزار نفر است. من همیشه این ایراد را می‌گیرم قطعا آمار بیکاری بیشتر از این تعداد است.

در حال حاضر برای پرداخت بیمه بیکاری کمیته سازش راه‌اندازی شده و افرادی که بیکار می‌شوند اول به این کمیته معرفی شده و در آن کمیته تشخیص داده می‌شود که بیمه بیکاری به آنها تعلق می‌گیرد یا نمی‌گیرد و از هر 100 نفری که به کمیته سازش می‌روند شاید 20 نفر برای دریافت بیمه بیکاری معرفی شوند.

پس اینکه ملاک آمار بیکاری دریافت بیمه بیکاری باشد صحیح نیست و این 11 هزار و 300 نفری که به عنوان آمار بیکاری در فارس اعلام می‌شود در واقع کسانی هستند که بیمه بیکاری دریافت می‌کنند بنابراین حداقل 4 یا 5 هزار نفر افراد بیکاری که اخراج شدند و بیمه دریافت نمی‌کنند به جمع بیکاران ما اضافه شده است.

اگر قرار باشد آمار دقیق از بیکاری گرفته شود باید آمار اخراجی کارگران کارخانه‌ها مد نظر باشد نه آمار کارگرانی که مقرری بیکاری دریافت می‌کنند. نمی‌توانیم قبول کنیم که چون 11 هزار و 300 مقرری بگیر داریم به معنی است که بیکار نداریم، آمار کارگران اخراج شده‌ای که در کمیته سازش تشخیص می‌دهند که شامل بیمه بیکاری نمی‌شوند کجا ثبت می‌شود؟ در ارائه نرخ بیکاری، آمار اخراجی‌های کارخانه‌ها و کارگاه‌ها ثبت نمی‌شود.

در واقع ملاک آماری برای شاغلین، افرادی است که دفترچه بیمه تامین اجتماعی دارند و برای بیکاران، کسانی است که مقرری دریافت می‌کنند در صورتی که هر دو تای این اشتباه است.

تامین اجتماعی می‌گوید اگر فردی در هفته یک روز و یک ساعت کار کند جز شاغلان محسوب می‌شود در صورتی که واقعا یک ساعت در هفته اصلا ملاک صحیحی برای شاغل بودن نیست. برعکس آن هم هست مگر هر کسی بیمه بیکاری دریافت کرد واقعا بیکار است.

گفت‌وگو از ثریا ستاری

انتهای پیام/ ز

R41382/P41362/S6,61/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۵۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل تعاونی تامین مسکن برای کارگران گلستانی

حسینعلی خواجه مظفری به مناسبت هفته کار و کارگر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به مباحث مورد نظر جامعه کارگری پرداخت و در خصوص تعداد و آمار جامعه کارگری استان اشاره و اظهار کرد: تعداد ۱۴۳ هزار کارگاه قانونی در سطح استان فعال هستند که در این کارگاه ها، تعداد ۱۸۸ هزار نفر کارگر از بیمه تامین اجتماعی اجباری برخوردار هستند که با اعضای خانواده آنان ۲۵۶ هزار بیمه تبعی را به ثبت رسانده ایم. همچنین ۱۳ شهرک صنعتی و ۱۰ ناحیه صنعتی نیز در استان گلستان فعال هستند.

خواجه مظفری در مورد وظایف این دستگاه در بحث کارگران، افزود: باید خدمات مختلفی اعم از پیگیری پرداخت حقوق و بیمه، موارد مشاغل زیان آور، مشاغل اتباع، کارگران فصلی و ساختمانی را به جامعه کارگری ارائه دهیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با اشاره به اهمیت شعار سال که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، اضافه کرد: با توجه به شعار سال و اهمیت اقتصاد و مباحث مربوط به آن، امسال نیز به مانند سال های گذشته شاهد این موضوع بودیم که دیدار مقام معظم رهبری با کارگران در اولین روز هفته کار و کارگر انجام شد که بنا به فرمایش ایشان نقش کارگران به عنوان ستون فقرات اقتصاد و تولید هستند.

وی افزود: از آنجایی که ۱۴ و نیم میلیون کارگر در کشور داریم، بخش اکثریت جامعه را کارگران تشکیل می‌دهند که در حوزه های مختلف اقتصادی و تولیدی نقش اساسی در کشور ایفا می کنند.

خواجه مظفری درباره اقدامات و پیگیری های این اداره کل در خصوص مشکلات جامعه کارگری نیز گفت: برخی مشکلات جامعه کارگری را با شخص استاندار در حال پیگیری هستیم و در برخی موارد مستقیماً دستور رسیدگی و رفع موانع مشکلات کارگران صادر شد.

گلستان خط مقدم تامین مسکن برای کارگران

وی با اشاره به اینکه حقوق و دستمزد کارگران از منبع کشوری شورای حقوق و دستمزد اعلام می شود و ما مامور ابلاغ آن به کارفرمایان و جامعه کارگری هستیم، ادامه داد: در مورد مشاغل زیان آور هم باید گفت که مشاغل زیان آور، ذاتأ سخت هستند مانند کارگران معدن و خبرنگاران و برخی از مشاغل دیگر که در معرض خطرات و آسیب های احتمالی هستند، در کمیته تخصصی درباره آنان تصمیم گیری می شود.

وی افزود: سوابق بیمه ای کارگران مشاغل سخت یک و نیم برابر اصل سابقه بیمه حساب می شود که برای بازنشستگی در سوابق بیمه ای کارگران لحاظ می‌شود.

رفع مشکل ثبت بیمه کارگران ساختمانی در گلستان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان در خصوص تامین مسکن کارگران با اعلام این وعده به کارگران گفت: قرارگاه مسکن ملی در استان تشکیل شده است. در حوزه کارگران نیز تشکیل یک تعاونی بزرگ برای تامین مسکن کارگران در گلستان تاسیس شده است که زمین هم در اختیار این تعاونی برای ساخت مسکن قرار گرفته است تا این استان در خط مقدم تامین مسکن برای کارگران باشد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین این وعده را هم می دهیم که با پیگیری های صورت گرفته، به زودی مشکل ثبت بیمه کارگران ساختمانی انجام خواهد شد.

کد خبر 6093893

دیگر خبرها

  • وزیر کار: دائمی شدن قراردادهای کارگری در نوبت رسیدگی هیئت دولت قرار گرفت
  • وزیر تعاون: بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند
  • بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند | توضیحات وزیر کار درباره لایحه جامع اشتغال
  • تشکیل تعاونی تامین مسکن برای کارگران گلستانی
  • تعداد تشکل‌های کارگری در استان بوشهر ۳۵ درصد افزایش یافت
  • در گردهمایی کارگران چه گذشت؟
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • بازدید مدیران عالی وزارت تعاون و سازمان تامین اجتماعی از غرفه بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • افزایش حداقل دستمزد به‌جای حق مسکن/ پیشنهادی بررسی می‌شود که کارگران پس از ۵ سال کار دائمی شوند